Recensie


De eerste recensies op het boek ‘Zo verandert God jou’ komen binnen. Altijd weer een spannend moment. Wat vinden mensen van je boek. Hieronder vind je een recensie van Eelke Dekens, directeur van ‘Tijd voor actie’.

Recensie: Zo verandert God jou
Ds. Gert Hutten 

 Door Eelke Dekens

 Zo verandert God jou is een belangrijke en waardevolle bijdrage in een tijd waarin kerken op zoek zijn naar een heldere koers. Gert Hutten slaagt erin om duidelijk richting en visie te geven aan het leven als christen vanuit Gods genade. Al schrijvend, vanuit de Bijbel, laat Hutten zien hoe God mensen verandert en vrij maakt om voor Hem te leven. Op scherpe wijze maakt hij zichtbaar dat de juiste leer leidt tot het juiste gedrag. En dat verandering en groei geleidelijk plaatsvinden. De uitwerking en gevolgen van een vermenging tussen genade en wet wordt pijnlijk zichtbaar. Dit boek gaat zowel over de kerk als over het leven van de individuele christen. Het boek is geschreven in een herkenbare stijl van eerdere boeken van Gert Hutten, met veel oneliners en goede vragen.

Het is de uitdaging om te ontdekken hoe God jou verandert:

–        Wat betekent het om niet geoordeeld te zijn?

–        Hoe bevrijdend is het als je anderen niet meer hoeft te oordelen, omdat je zelf niet meer geoordeeld bent?

–        Hoe word je één met Jezus in de totaliteit van je leven:  elke dag, altijd en overal. Hoe leef je in liefde en vrijheid in Jezus?

Hutten stelt goede en belangrijke vragen:

–        Wat is jouw vertrekpunt?

–        Wat betekent het dat Jezus is gekomen om de zonden weg te nemen?

–        Wat betekent het om een nieuwe schepping te zijn?

–        Hoeveel vrijheid en ruimte brengt dit om open te staan voor God, de medemens en het koninkrijk?

–        Hoe kun je leren ontvangen van God?

Nog steeds zijn er christenen die leven onder het oordeel. Dat kan hun eigen oordeel zijn, het oordeel van anderen, van God of het oordeel dat zij zelf hebben over anderen. Gert Hutten laat zien hoe bevrijdend het evangelie is. Hij stelt de vraag: in welk evangelie geloof jij? Want er is maar één evangelie van Jezus Christus!

De nadruk ligt daarbij niet op jezelf, op wat jij doet en op jouw zonden. Misschien is dat wel de grootste valkuil die het boek ontmaskert. Het jezelf klein maken en het rondlopen met gedachten als ‘ik ben een zondaar’, in plaats van dat je gaat leven als een nieuwe schepping. Christus bevrijdt zodat je tot leven komt en gaat leven. Hutten laat zien hoe mensen in kerkdiensten of op andere manieren op zichzelf kunnen worden teruggeworpen. Hij vertelt wat de Bijbel leert over ‘Jezus in ons en wij in Hem’. Sta je hiervoor open? Wil je vernieuwd worden in je gedachten over Gods genade, of blijf je denken vanuit de wet? Gods heerlijkheid en majesteit gaan boven je uit, hij wordt groot en daardoor zie je jezelf. Begin bij het begin: Schepper en schepping. Begin bij Genesis 1 ìn plaats van Genesis 3.

“God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.” (Genesis 1:26-27).

In Zo verandert God jou daagt Gert Hutten je uit om anders te kijken naar wat de Bijbel leert over het evangelie dat in vele levens werkelijkheid is geworden. Het boek biedt nog veel meer:  het vertelt over Gods koninkrijk, legt uit hoe je zonden kunt doden en hoe je leeft door de Heilige Geest.

Categorieën:recensieTags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: