Wat is vergeving? Dit is vergeving!


Wat is vergeving? Dit is vergeving!

Wat is vergeving belangrijk. Als we het hebben over de vraag ‘Hoe verandert God jou?’ is het nodig dat we weten dat de weg van vernieuwing altijd begint bij vergeving (Psalm 103: 3-5). Vergeving is het krachtigste wapen dat God ons geeft tegen zonde. Vergeving is geen optie. Het is Gods weg van herstel.

Wat zijn er veel misverstanden over vergeving. Jij moet eerst maar eerst eens om vergeving vragen! Jij moet je excuses aanbieden anders ga ik je echt niet vergeven… Jij moet eerst berouw hebben en dan pas ontvang je vergeving… Niet door ons berouw wordt de liefde van de vader opgewekt. De liefde van de Vader maakt berouw juist mogelijk. Ik heb vergeving gevraagd. God ook weer blij. Alsof vergeving iets is dat jij aanbiedt. De hemel is open. Er is vergeving. Daarom kun jij vergeving vragen! Omdat er vergeving is. Weet je nog…. Het is volbracht. Alles is klaar. Het ligt er. Wil jij het aannemen….?

Zomaar kunnen vergeving en berouw, spijt en wroeging een onderdeel worden van ons zelfverlossingsplan. Het gaat er niet om dat wij berouw tonen. Het gaat erom dat wij echt berouw krijgen. De zonden achter iedere andere zonde moet blootgelegd worden: Ik red mezelf wel.

Hoe doet God dat eigenlijk….? Hoe zit dat bij God? God biedt ons vergeving aan. Hij smeekt als het ware….Laat je met mij verzoenen! Het is zijn gift voor jou. In die vergeving zit het oordeel en de redding. Berouw is de vergeving aannemen.

God roept ook ons op om vergeving aan te bieden. Vergeven heeft veel meer te maken met geven dan vragen.

Als iemand tegen je zondigt, neem initiatief. Bied net als God vergeving aan. Houd de ander niet gevangen in zonde. Kom zelf los van de ander of van je verleden.

Vergeving is altijd een geschenk. Berouw is dat geschenk aannemen. Oefenen maar!

Wat heeft dit met wet&genade te maken?

Meer lezen: Zo verandert God jou blz 146-152 & 197-202

Bekijk deze indrukwekkende video over Vergeving:

Categorieën:vergevingTags:

2 comments

  1. Wauh…. indrukwekkend. Dank dat wij zo’n Genadevolle Vader mogen kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: